wtorek, 25 sierpnia 2015

Złe wspomnienia z avocado + Przepis na Fit Nutelle (WSWS cz. 2)

Coś nowego...
Skoro Wyzwanie Blogowe WPASUJ SIĘ W SCHEMAT to ja też się wpasowuje i dziś stawiam na kulinarny wpis.

Są smaki o których jak najszybciej chcemy zapomnieć, tak było w przypadku pierwszego spotkania z avocado. Wiele osób, które znam wręcz uwielbiają się nim zajadać w różnej postaci, więc postanowiłam również spróbować... Przygotowałam wtedy najgorszą pastę z avocado jaką świat widział, była tak paskudna, że nikt nie chciał pomóc mi jej wtedy "zutylizować",  na szczęście z pomocą pojawiła się dobra "kulinarna wróżka" podsuwając przepis na Nutelle z avocado... To był strzał w dziesiątkę!

Rozpoczynałam wtedy detoks, styl zdrowia i odżywiania, a co za tym idzie miałam szlaban na słodycze, więc taki przepis na FIT Nutelle spadł mi jak z nieba.

Przedstawiam mój banalny przepis na zdrową przekąskę z FIT Nutellą, która gra tutaj pierwsze skrzypce.

Przepis:
  • 1 dojrzałe avocado,
  •  kakao według uznania, będziecie próbować podczas blendowania
  • ciasteczka owsiane
  • mleko
  • 1 budyń waniliowy lub śmietankowy
  • banan
Przygotowanie:
Avocado za pomocą łyżki drylujemy by została sama skórka. Do wysokiego pojemnika dodajemy pokrojone avocado i kilka łyżek kakao (dodawajmy je stopniowo, lepiej zacząć od mniejszej ilości np. 2 łyżek i dodawać jeśli mamy za mało). Warstwa FIT Nutelli gotowa, możemy przekładać do pucharków czy czegoś co tam macie pod ręką. Na warstwę nutelli kruszymy ciastka, fajnie jak desery chrupią. No i został Nam do przygotowania budyń i dodatkiem banana (możemy go pominąć). Wykładamy go na wcześniej przyrządzoną nutelle i kruszone ciasta i gotowe.

 Życzę smacznego!

Źródło Mój Instagram

Master Chefem to ja nigdy nie będę, ale czasem takie banalne przepisy i eksperymenty w kuchni są najlepsze.

Ja "Coś nowego" widzę tak, a Ty?
Czym nowym się z Nami podzielisz?

Pamiętaj do Wyzwania możesz dołączyć w każdej chwili.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © Szablon wykonany przez Blonparia